Skip to main content

Werkgroep diabetes

We streven we er naar om de symptomen van diabetes tijdig te herkennen en de behandeling dan ook tijdig op te starten

De diagnose van diabetes of suikerziekte, wordt gesteld in alle lagen van de bevolking, op alle leeftijden en bij alle rassen. Voor België wordt geschat dat 8% van de volwassen bevolking te lijden heeft onder diabetes. Naar schatting 1/3 van de mensen met diabetes weet niet dat hij of zij de aandoening heeft en wordt er niet voor behandeld.

Binnen onze praktijk streven we er naar om deze symptomen te herkennen en tijdig de behandeling op te starten door screening van onze zorgvragers. Zo kunnen we een snelle doorverwijzing realiseren en willen we inzetten op een kwaliteitsvol leven voor mensen met diabetes.  Alle observaties worden correct bijgehouden en doorgegeven aan de arts / specialist en multidisciplinair besproken.

Voor de behandeling thuis, kan je op ons team beroep doen voor medicatie toediening, glycemie controle, insuline therapie , … We vinden het belangrijk dat naast deze basis zorg ook aandacht wordt gegeven aan de langdurige gevolgen van diabetes.

We geven de juiste informatie naar onze zorgvragers en hun familie over het ziektebeeld, dieet, lichaamsbeweging, medicatie, zorgsystemen en voorzieningen en complicaties. Daarnaast bieden we educatie op maat, zowel in de praktijkruimte, als thuis bij de patiënt zelf.

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.