Skip to main content

Onze diensten

Je kunt bij ons terecht voor een brede waaier aan verpleegkundige handelingen. Van hulp bij medicatie tot wondzorg, van technische handelingen tot palliatieve opvolging. Door de multidisciplinaire samenwerking binnen ons team kunnen we je steeds een actuele aanpak bieden die aansluit bij jouw noden.

Wondzorg

Door chronische aandoeningen hebben steeds meer mensen nood aan een professionele verzorging van complexe wonden. Onze referentieverpleegkundigen hebben de nodige expertise en hulpmiddelen om wonden te voorkomen en genezen. Je kunt op ons rekenen voor stomazorg, postoperatieve wonden, doorligwonden, brandwonden, oncologische wonden, veneuze ulcera en verzorging van diabetische voetwonden.

Lees meer

Hulp bij medicatie

Bij je behandeling is inname van de juiste dosis van je medicatie op het juiste tijdstip belangrijk. We helpen je bij de voorbereiding ervan en bij de toediening, ook via inspuiting of sonde. Je kunt op ons rekenen voor aerosoltherapie, inspuitingen, chemopomp, katheters voor langdurig gebruik en pijnbestrijding.

Lees meer

Hygiënische zorg

Heb je hulp nodig bij de dagelijkse hygiënische zorgen? Wij zijn er voor je. Je kunt op ons rekenen voor het klaarmaken voor dag en nacht, haren wassen, mondverzorging of opvolging bij problemen met huid en nagels.

Lees meer

Diabetes zorg

Een goede opvolging is belangrijk bij een chronische aandoening als diabetes. Correct inname van je medicatie, opvolgen van je bloedsuikergehalte, voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding voorkomt complicaties. Onze referentieverpleegkundigen kunnen je helpen bij het toedienen van je medicatie en je insulinebehandeling, en geven ook advies om complicaties te voorkomen.

Lees meer

Maag & darmen

Bij maag- en darmaandoeningen kun je bij ons terecht voor verschillende verpleegkundige handelingen: stomazorg bij colostomie, jejenostomie of ileostomie, opstarten van sondevoeding bij je thuis of verder zetten ervan na een operatie, ondersteuning bij het zoeken van een geschikt hulpmiddel bij ongecontroleerd urine en stoelgang verlies, lavement bij obstipatie op voorschrift van je arts of het toedienen van parenterale voeding.

Blaas & nieren

Onze verpleegkundigen kunnen je bijstaan bij blaas- of nierproblemen. Je kunt bij ons terecht voor stomazorg bij urostomie of nefrostomie, ondersteuning bij peritoneale nierdialyse, op voorschrift van je arts sonderen van de blaas en hulp bij het zoeken van geschikte hulpmiddelen bij urineverlies.

Hart & bloedvaten

Hart- en vaatziekten zijn de meest voorkomende aandoeningen in België. Een juiste opvolging is onontbeerlijk om complicaties te vermijden. Onze thuisverpleegkundigen kunnen je helpen bij hoge bloeddruk of hypertensie, oedeem of vochtophoping en spataders. In overleg met je arts en andere zorgverstrekkers verhelpen we ongemakken bij een beroerte, bieden we hulp bij het toedienen van medicatie en proberen we problemen in de toekomst te voorkomen.

Oncologische zorg

Bij behandeling van kanker wordt thuiszorg steeds belangrijker. Heel wat oncologische zorgen zijn vandaag ook mogelijk in je eigen vertrouwde omgeving. Onze verpleegkundigen staan klaar om je in alle comfort te ondersteunen, in nauwe samenwerking met je behandelend centrum. Je kunt op onze verpleegkundigen rekenen voor alle oncologische zorgen die bij je thuis kunnen gebeuren: chemo afkoppelen, een poortkatheter spoelen, oncologische wonden verzorgen, sonde- en parenterale voeding of pijnmedicatie.

Palliatieve zorg

Weten dat een naaste zal verliezen, is voor iedereen ingrijpend en hard. Zeker op zo’n moment is het bemoedigend als je in je vertrouwde omgeving kunt blijven. Als thuisverpleegkundigen doen we er alles aan om je thuis op een serene, comfortabele en waardevol manier afscheid te laten nemen. Je kunt op ons rekenen voor het toedienen van medicatie, hygiënische zorgen, pijnbestrijding, parenterale voeding en emotionele steun aan patiënt en familie, in nauw overleg met je arts en andere zorgpartners.

Lees meer

Dementie

Dementie is een progressieve aandoening met een vaak sluipend verloop. De achteruitgang van hersenfuncties kan voor grote veranderingen zorgen in het leven van de patiënt en zijn of haar omgeving. Onze verpleegkundigen begeleiden daarom niet enkel de patiënt maar ook de familie doorheen dit ziekteproces, in nauwe samenwerking met huisarts en andere zorgverleners.

Zuurstoftherapie

Bepaalde aandoeningen kunnen leiden tot zuurstoftekort in het lichaam. Met zuurstoftherapie kan er langs de neus of mond meer medicinale zuurstof worden toegediend, zodat er meer zuurstof in het bloed terechtkomt. Hierdoor moeten het hart en de longen minder intensief werken.

Lees meer

Injecties

Heb je elke dag, op regelmatige tijdstippen of jaarlijks een inspuiting nodig en heb je hier graag hulp bij? Wij kunnen gerust bij je langskomen.

Lees meer

Psychiatrische thuiszorg

Met VC Thuisverpleging willen wij ook mensen met een psychische kwetsbaarheid een herstelgerichte, cliëntgerichte en kwaliteitsvolle verzorging bieden.
We streven naar een sterke verbondenheid en samenwerking met het natuurlijke professionele netwerk rond elke patiënt (vb. Beschut wonen, psychiater, psycholoog, huisarts, mantelzorg, …).

Lees meer

Incontinentie-en-darmproblemen

Heb je last van een verstopping van de darmen (obstipatie)? Of verlies je urine of stoelgang (incontinentie)? We helpen graag in het zoeken naar de oorzaak en de mogelijke oplossingen hiervoor.

Lees meer

Toedienen van oogdruppels

Heeft je arts een behandeling met oogdruppels of –zalf voorgeschreven? Niet evident om dit zelf te doen. Wij helpen je graag uit de nood.

Lees meer

Het nemen van parameters

In sommige gevallen is het belangrijk om bepaalde vitale parameters in de gaten te houden. Denk maar aan je hartslag, bloeddruk, gewicht, saturatie (zuurstofgehalte in je bloed), het glucosegehalte (suikergehalte) in het bloed… Als thuisverpleegkundigen kunnen wij jou helpen bij het nemen, interpreteren en bijhouden van deze parameters.

Lees meer
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.