Skip to main content

Injecties

Wij zijn er voor je. Wij maken het je graag gemakkelijker, in jouw vertrouwde omgeving, aangepast aan jouw noden.

Heb je elke dag, op regelmatige tijdstippen of jaarlijks een inspuiting nodig en heb je hier graag hulp bij? Wij kunnen gerust bij je langskomen.

Welke soorten inspuitingen zijn er?

Afhankelijk van het doel van de medicatie dient een inspuiting op een bepaalde manier te gebeuren. Er zijn drie manieren om inspuitingen toe te dienen:

  • Een injectie net onder de huid (subcutaan) gebeurt doorgaans in de buikstreek, maar het kan ook in de buitenkant van de bovenarm of het dijbeen. In dit geval wordt de vloeistof met een kort naaldje onderhuids ingespoten waarna de stof langzaam in het bloed wordt opgenomen.
  • Een injectie rechtstreeks in het spierweefsel (intramusculair) gebeurt meestal in de bilspier, dijbeen of bovenarm. In dit geval wordt de medicatie snel (binnen de 15 à 20 minuten) en volledig opgenomen in het bloed. Deze injectiemethode wordt toegepast bij medicatie die door het maag-darmkanaal wordt opgenomen, beter door een spier wordt opgenomen of wanneer een snelle werking nodig is.
  • Een injectie rechtstreeks in een ader (intraveneus) zorgt ervoor dat de medicatie rechtstreeks in de bloedsomloop terechtkomt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een infuus. Deze methode werkt onmiddellijk en is ook sneller uitgewerkt dan andere injecties.

Wat kunnen wij doen?

Wij kunnen één tot meerdere keren per dag, per week, per maand of per jaar langskomen en de inspuiting toedienen.

  • De patiënt informeren over de werking en observeren na de inspuiting.
  • Aanleren om de (subcutane) inspuitingen zelf toe te dienen.
  • De patiënt ondersteunen bij het zelf toedienen van de inspuiting.

Wanneer kunnen de zorgen doorgaan?

We zijn er voor jou elke dag, ook in het weekend en op feestdagen.
We kiezen samen met jou een vast tijdstip, in functie van jouw zorgbehoeften.

Bereikbaarheid/ Hoe zorgen aan te vragen?

We zijn 24 op 24, 7/7 bereikbaar voor elke zorgaanvraag. Zorgen die binnen de 48 uur dienen te worden opgestart of aangepast, kan je enkel telefonisch aanvragen.

Waar kunnen de zorgen plaatsvinden?

Dit kan thuis in jouw vertrouwde omgeving, op school, in een assistentiewoning, een instelling voor personen met een handicap of een tijdelijk ander adres.

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.